PERSBERICHT

Rotterdam is een recordbad rijker

Rotterdam, 23 februari 2018

Rotterdam is sinds vandaag, vrijdag 23 februari, een recordbad rijker met de opening van Zwemcentrum Rotterdam door wethouder Adriaan Visser. Tijdens de openingsdag werd geprobeerd om zoveel mogelijk waterrecords op één dag te breken.

Heel Rotterdam kon zich opgeven voor de recordpogingen. De 95-jarige mevrouw van der Ven deed mee aan het record met zoveel mogelijk mensen van verschillende leeftijden – van 0 tot 100 jaar - tegelijkertijd in het water. Zij zwemt al jaren met haar vaste groep en was één van de eerste Rotterdammers die zich aanmeldde. Zij werd als een ware heldin binnen gehaald toen ze met een sportauto arriveerde bij het Zwemcentrum Rotterdam.

Iets eerder werden leden van diverse Rotterdamse verenigingen binnen gehaald door wethouder Visser bij het beëindigen van hun 48 uur durende zwemmarathon. In de weken voorafgaand aan de recorddag trainden zij intensief met elkaar (zie video).

Hqdefault

Aansluitend waagden 343 kinderen zich aan een recordpoging bommetje springen, om vervolgens meteen het volgende record binnen te halen: watertrappelen met zoveel mogelijk kinderen tegelijk.

Ook deden 50 Rotterdammers mee aan het FloatFit record. Een uniek record, omdat nog nooit eerder zoveel mensen tegelijk zich staande hielden op een AquaBase, de mat die wordt gebruikt bij FloatFit.

Zwemcentrum Rotterdam is onderdeel van het net opgerichte Sportbedrijf Rotterdam, en is een primeur voor Hart van Zuid. Gemeente Rotterdam, consortium Hart van Zuid (Ballast Nedam en Heijmans) en Kraaijvanger Architects  werkten nauw samen bij de realisatie van het zwemcentrum.

Zwemcentrum Rotterdam, dat naast het winkelcentrum Zuidplein is gebouwd, beschikt over twee bassins. Een 25-meter doelgroepenbad, met beweegbare bodem, welke wordt gebruikt voor activiteiten zoals aquarobics, FloatFit en zwemles.  En een 50-meter wedstrijdbad. Hier organiseren verenigingen hun trainingen en wedstrijden, zoals waterpolo, zwemlessen en lange- en kortebaanwedstrijden.

Door het ontwerp van Kraaijvanger is het voormalige GG&GD- en later stadsdeelkantoor getransformeerd tot het nieuwe Zwemcentrum Rotterdam. Het verouderde historische Zwembad Charlois heeft hiervoor plaatsgemaakt. Naast de zwembaden biedt het karakteristieke gebouw ruimte voor allerlei functies zoals kleedkamers, kantoren en bergruimte. Maar ook komt er een stadswinkel, horeca met terrassen en sportwinkels. Het wordt een levendig centrum, waarbij het nieuwe zwemcentrum hoopt met de veelzijdige activiteiten en mogelijkheden meer en nieuwe bezoekers te trekken.

Het Zwemcentrum Rotterdam is klaar om het ene record na het andere te laten sneuvelen. Rotterdammers, van jong tot oud, kunnen meedoen aan één van de records óf een persoonlijk record verbreken. De hele week worden er naast de reguliere lessen ook andere activiteiten georganiseerd. Het volledige programma is te vinden op: www.recorddag.nl 

----------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Lianne den Haan, Marketing – Communicatie medewerker Sportbedrijf Rotterdam.

 

Beeldmateriaal

Foto’s en illustraties, exclusief te gebruiken voor persdoeleinden n.a.v. dit bericht zijn hier te downloaden.

Foto's: Tijmen Kielen en 500Watt.

DISCLAIMER: Bij het beeldmateriaal dient de auteur vermeld te worden

Zwemcentrum Rotterdam

Zwemcentrum Rotterdam is een onderdeel van het Sportbedrijf Rotterdam. Het Sportbedrijf Rotterdam beheert, onderhoudt en exploiteert meer dan 200 sportlocaties in Rotterdam.

Over Sportbedrijf Rotterdam

Ons doel is heel simpel: heel Rotterdam aan het sporten krijgen. Daarom geven we iedereen die wil gaan sporten, een sport wil aanbieden, of een sportief evenement wil organiseren, een plek waar ze dit het beste kunnen doen. Dus of je nu gewoon fitter wilt worden, een plek zoekt waar je samen met je vrienden kunt trainen, of een nieuwe accommodatie zoekt voor je sportvereniging; bij Sportbedrijf Rotterdam vinden je sportambities een thuis.

berichten