Sportbedrijf Rotterdam besluit: Natuurgrasvelden voor voetbal tot eind augustus niet te gebruiken

Door de droogte en hoge temperaturen van de afgelopen tijd hebben de natuurgrasvelden op de sportaccommodaties in de gemeente Rotterdam het zwaar te verduren. De staat waarin de ongeveer 100 voetbalvelden zich nu bevinden is sterk afhankelijk van de mogelijkheden tot beregening, maar over het algemeen niet voldoende om te worden gebruikt. Sportbedrijf Rotterdam, beheerder van de sportvelden in opdracht van de Gemeente Rotterdam, heeft daarom besloten dat er tot 31 augustus geen gebruik mag worden gemaakt van de natuurgrasvelden.  

We treffen deze maatregel om te voorkomen dat clubs gedurende het seizoen last blijven houden van de gevolgen van de droogte.

Bart Gaell

“We begrijpen dat we de clubs hiermee in een lastige situatie brengen, ze moeten zich voorbereiden op het aanstaande seizoen, maar we treffen deze maatregel om te voorkomen dat zij gedurende het seizoen last blijven houden van de gevolgen van de droogte”, licht Bart Gaell, Manager buitensport en onderhoud van Sportbedrijf Rotterdam toe. Zodra de weersomstandigheden het toelaten zal het Sportbedrijf de velden indien nodig extra bemesten en bezaaien. “We werken samen met de clubs om de velden zo snel mogelijk bespeelbaar te krijgen. In de week van 27 augustus zullen we bepalen of we de velden langer uit de roulatie moeten houden. Als clubs zelf van mening zijn dat één of meerdere van hun velden wél bespeelbaar zijn, kunnen we voor hen een uitzondering maken. Wat dat betreft blijft het maatwerk”, besluit Gaell.

Voor vragen over dit onderwerp kun je contact opnemen met onderstaand contactpersoon.

Download PDF
Download PDF
Over Sportbedrijf Rotterdam

Ons doel is heel simpel: heel Rotterdam aan het sporten krijgen. Daarom geven we iedereen die wil gaan sporten, een sport wil aanbieden, of een sportief evenement wil organiseren, een plek waar ze dit het beste kunnen doen. Dus of je nu gewoon fitter wilt worden, een plek zoekt waar je samen met je vrienden kunt trainen, of een nieuwe accommodatie zoekt voor je sportvereniging; bij Sportbedrijf Rotterdam vinden je sportambities een thuis.

berichten