Zwembad Hoek van Holland gaat open voor winterzwemmen

Vanaf 15 februari opent het buitenzwembad in Hoek van Holland voor winterzwemmers van 16 jaar en ouder. Sportbedrijf Rotterdam biedt hiermee een extra vorm van sport en ontspanning in een tijd waarin dit slechts beperkt mogelijk is. Het zwemwater in ’t Hoekse Badje wordt verwarmd en er is een coronaprotocol opgesteld om de bezoekers in goede banen te leiden. Wethouder en fervent zwemmer Sven de Langen doet een openingsduik, samen met twee enthousiaste leden van Stichting Vrienden Hoeks Buitenbad, Wil Vaassen en Caltha Kuijt.

Randy Brokking (sportmedewerker) maakt het bad gereed voor de opening.

Het winterzwemmen geeft de Rotterdammer de kans om in beweging te komen op een veilige en leuke manier. Zo’n buitenbad in de kou heeft iets sprookjesachtigs en bijna avontuurlijks. In de rest van het land zien we dat het openen van buitenbaden erg gewaardeerd wordt door de zwemmers. We zetten ons graag extra in om ook in onze stad en regio deze bijzondere vorm van ontspanning te kunnen bieden.

Ronald van Ombergen, directeur Sportbedrijf Rotterdam

Investering

Om het winterzwemmen mogelijk te maken is de verwarmingsinstallatie geactiveerd in het Hoekse bad. Het zwemwater wordt daarmee verwarmd tot 21 à 21,5 graden. Het is een operatie waar een prijskaartje aan hangt. Dat is ook de reden dat er gekozen is voor Zwembad Hoek van Holland en niet voor het buitenzwembad in Pernis, dat weliswaar groter is. Een grotere bak met water verwarmen, betekent meer energiekosten en dat brengt nog meer extra kosten met zich mee. Dit is tevens de reden dat een toegangskaartje voor het winterzwemmen iets duurder is dan de bezoekers gewend zijn.

Reserveren

Wie buiten wil banenzwemmen, moet online reserveren en direct afrekenen. Online een kaartje kopen kan vanaf begin volgende week via de website van het zwembad. In deze tijd is het registreren van bezoekers belangrijk en zo wordt de kans verkleind dat mensen niet op komen dagen. Er kan gereserveerd worden voor een tijdslot van 45 minuten op maandag t/m vrijdag van 14:00 – 18:00 uur en op zaterdag van 9:00 – 13:00 uur. Als er meer vraag is, worden de openingstijden uitgebreid. Het winterzwemmen in Zwembad Hoek van Holland duurt tot 30 april, daarna start het reguliere zomerseizoen met de bijbehorende programmering voor zover de coronamaatregelen het op dat moment toelaten.

Veiligheid

Het zwemmen in het buitenbad is op eigen risico. Vanwege de lage buitentemperaturen is het bad alleen toegankelijk voor mensen vanaf 16 jaar. Alleen banenzwemmen is mogelijk en voor maximaal 20 bezoekers tegelijkertijd. Er is eenrichtingsverkeer in de baan en er mag niet ingehaald worden. Uiteraard zijn er toezichthouders, is er een coronaprotocol en een noodprotocol in het geval van onderkoeling.

Omkleden

De douches en binnenkleedkamers mogen vanwege de coronamaatregelen niet gebruikt worden. Er worden tenten geplaatst waar bezoekers zich kunnen omkleden en hun kleding kunnen bewaren. We raden bezoekers aan om hun zwemkleding alvast onder hun kleding aan te trekken als ze naar het zwembad komen.

Tarieven

Voor dit bijzondere zwemaanbod kunnen bezoekers alleen online een los kaartje kopen à € 5,00, inclusief een warme drank achteraf om op te warmen. Bezoekers kunnen geen gebruik maken van abonnementen of meerbadenkaarten. Begin mei gelden de reguliere tarieven en openingstijden weer, afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen.

De openingsdatum is onder voorbehoud en afhankelijk van de weersverwachting en watertemperatuur.

Download PDF
Download PDF
Over Sportbedrijf Rotterdam

Ons doel is heel simpel: heel Rotterdam aan het sporten krijgen. Daarom geven we iedereen die wil gaan sporten, een sport wil aanbieden, of een sportief evenement wil organiseren, een plek waar ze dit het beste kunnen doen. Dus of je nu gewoon fitter wilt worden, een plek zoekt waar je samen met je vrienden kunt trainen, of een nieuwe accommodatie zoekt voor je sportvereniging; bij Sportbedrijf Rotterdam vinden je sportambities een thuis.

berichten