Zwemles in Rotterdam wordt de leukste zwemles van de wereld met Cleo & Otto!

ROTTERDAM – Goed leren zwemmen, daar heb je een leven lang wat aan. In onze waterrijke stad is het van levensbelang om al op jonge leeftijd jezelf te leren redden in het water. En met plezier leer je het meest. Daarom krijgen kinderen vanaf vandaag de leukste zwemles van de wereld bij de zwembaden van Sportbedrijf Rotterdam! De kinderen worden door otters Cleo & Otto meegenomen op zwemreis rond de wereld, met als thuisbasis Rotterdam. Het verhaal wordt ondersteund door een speciaal verhalenboek dat – uniek in Nederland – ook als luisterversie is verschenen. Niemand minder dan de Rotterdamse Loes Luca sprak het verhaal in. Op donderdag 10 maart overhandigt wethouder Christine Eskes (Sport) het eerste Cleo & Otto verhalenboek aan een van de zwemleskinderen in Sportcentrum West.

 

Méér zwemvaardigheid en zwemveiligheid

Met dit nieuwe zwemlesconcept wordt de zwemles nóg leuker, terwijl kwaliteit en inhoud van de lessen blijven gewaarborgd. Op die manier willen we bijdragen aan een grotere zwemvaardigheid en -veiligheid onder Rotterdamse kinderen. Bij elk zwemniveau doen de karakters uit het verhaal een ander continent aan, verwijzend naar (een deel van) de nationaliteiten die de stad rijk is. De karakters doorlopen de stappen die kinderen ook ervaren tijdens de zwemles. Van de eerste zwemles tot en met het C-diploma. Cleo & Otto doen dit samen met hun vrienden: dieren die je allemaal in diergaarde Blijdorp kunt vinden. Natuurlijk begint en eindigt de zwemreis in onze wereldse en waterrijke stad Rotterdam. Een uniek Rotterdams verhaal, dat herkenbaar kan zijn voor álle kinderen.

 

Motiverend

De kinderen krijgen bij inschrijving het unieke verhalenboek. Hierin kunnen ze bandjes sparen die ze verzamelen bij elk zwemniveau. Bij ieder diploma hoort een medaille. En halen ze diploma C? Dan ligt er een gouden Rotterdamse munt op ze te wachten! Op een leuke én professionele manier worden kinderen gemotiveerd en halen ze zwemdiploma’s A, B en C.

 

Altijd een zwembad in de buurt

Al bijna 6000 kinderen hebben op dit moment zwemles bij de zwembaden van Sportbedrijf Rotterdam. De deskundige zwemdocenten duiken samen met Cleo & Otto in dit unieke zwemlesavontuur. Er is altijd wel een zwembad in de buurt waar je de gediplomeerde zwemdocenten van Sportbedrijf Rotterdam én de leukste zwemles van de wereld kunt vinden! 

 

 

--- EINDE

 

Uitnodiging voor de redactie

Op donderdag 10 maart overhandigt wethouder Christine Eskes (Sport) het eerste Cleo & Otto verhalenboek aan een van de zwemleskinderen. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. Cleo & Otto zijn er ook bij! Deze handeling vindt plaats in Sportcentrum West (Spaanseweg 2-4, Rotterdam) om 17:15 uur.

 

Programma

17:15 uur ontvangst

Introductie – Ronald van Ombergen, directeur Sportbedrijf Rotterdam

Een greep uit het verhaal – Wethouder Christine Eskes (Sport)

Overhandiging eerste boek

Informeel moment & ruimte voor achtergrondvragen

Afsluiting 18:15/18:30 uur

 

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Sportbedrijf Rotterdam, Lianne den Haan, 06 304 143 04  

 

Het luisterverhaal van Cleo & Otto start hier: https://www.sportbedrijfrotterdam.nl/zwemles/otto-de-otter

Download PDF
Download PDF
Over Sportbedrijf Rotterdam

Ons doel is heel simpel: heel Rotterdam aan het sporten krijgen. Daarom geven we iedereen die wil gaan sporten, een sport wil aanbieden, of een sportief evenement wil organiseren, een plek waar ze dit het beste kunnen doen. Dus of je nu gewoon fitter wilt worden, een plek zoekt waar je samen met je vrienden kunt trainen, of een nieuwe accommodatie zoekt voor je sportvereniging; bij Sportbedrijf Rotterdam vinden je sportambities een thuis.

berichten